Для зберігання вантажу в спеціальних температурних режимах (холодильники, морозильники), складське приміщення повинне мати спеціальне планування та відповідне обладнання. В першу чергу, його потрібно розділити на відділення і камери для:

 

• зберігання продукції, що має охолоджуватися чи заморожуватися,

• встановлення холодильного обладнання,

• розміщення вантажного обладнання та інструментів,

• розморожування продукції в разі потреби,

• фасування чи розподілу продукції,

• підсобних і технічних приміщень.

 

Для зберігання вантажу при низьких температурах використовуються ізольовані камери без вікон, для кращого зберігання температури. Стіни, двері, а також підлога виконуються з теплоізолюючих матеріалів. Стіни в основному зводяться з сендвіч-панелей, двері двостулкові з теплоізолюючою речовиною і можливим тамбором чи повітряною завісою для мінімізації втрат холоду при здійсненні навантажувально-розвантажувальних операцій. Підлога покривається шарами пінополістиролу та поліуретану. Питання оптимізації витрат на експлуатацію складського приміщення-холодильника є критично важливим. Відповідно, організація складського приміщення повинна виходити з найретельніших розрахунків. Окрім систем охолодження, актвно повинна використовуватися вентиляція, а також, якщо така є в наявності — поверховість приміщення. Стелажне обладнання і розміщений на ньому товар організовуються з урахуванням максимального сприяння вентиляції приміщення. Відповідно, встановлюються норми інтервалів між одиницями складування на стелажі для уможливлення вільного потоку повітря. Якщо продукція складується насипом або штабелюванням без викоритання стелажів, це може призвести до швидкого і частого накопичення інію.

 

У разі, якщо вантаж відправляється вантажівкою чи потягом без систем замороження, перед відправкою його слід розморозити, щоб уникнути утворення конденсату і подальшого танення і виділення великої кількості води. Дефростер, або камера розморожування — це спеціальне приміщення-камера для розмороження продуктів, де є підігрів і підсилена вентиляція повітря. Після розморожування, вантаж відвантажувається із сухою поверхнею на транспортний засіб. Особливо актуальний для м'ясопродуктів та риби, які зберігаються при значно нижчих температурах, ніж інші харчові продукти. Стелажі, на яких продукти розмрожуються, повинні мати стійке покриття до речовин, які виділються в процесі розмороження й можуть стікати на поверхню стелажа.

 

Поличкові стелажі ІМВО, що в переважній більшості використовуються в складах-морозильниках, в стандартній комплектації розраховані на експлуатацію в холодних температурних умовах. Сталь, яка використовується в конструктивних елементах, здатна витримувати від -35 до -70ºС, тоді як порошкове покриття витримує -60ºС. Найбільш поширені склади з низькими температурами мають режими від +4 (овочі, фрукти) до -24ºС (м'ясопродукти і морепродукти).

 

Спеціалісти ІМВО допоможуть розрахувати технологічні потреби і спроектувати найкращу конфігурацію майбутнього складу з холодильними чи морозильними камерами з низькими експлуатаційними витратами. Відправте ваш запит і ми в найкоротші треміни запропонуємо оптимальне рішення, що дозволить створити ефективний склад-холодильник або морозильник.

 

Професійна консультація
0-800-50-46-50

КОнтакти

Тел./факс: +38 (032) 297-14-44 м. Львів
Тел: +38 (044) 384-18-34 м. Київ
E-mail: stelag@imvo.lviv.ua

Приєднатись

замовити дзвінок

captcha
Перезавантажити

Залиште своє повідомлення

captcha
Перезавантажити